Eğitim Bursları

Bahar Derneği’nin önde gelen amacı Türkiye’nin en önemli kaynağı olan gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda üniversitelerde yüksek lisans, lisans, yüksekokul, meslek yüksekokulu, anadolu meslek, teknik ve endüstri meslek liselerinde okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, Derneğin Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Bugüne kadar yaklaşık 70000 öğrencinin eğitimine katkıda bulunulmuştur.

Yüksek Öğrenim Bursları

Bahar Derneği, üniversitelerde yüksek lisans, lisans, yüksekokul ve meslek yüksekokulunda (Üniversitelerin, İşletme, İşletme Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, İktisat, Kimya Lisans, Kimya Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Veterinerlik, Su Ürünleri, Müzecilik bölümleri) okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, Derneğin Öğrenci Burs Yönetmeliği kapsamında tamamen karşılıksız burs verilmektedir.

2023-2024 Öğretim Yılı Burs Başvuru Tarihi: Yıl boyu

2023-2024 Öğretim Yılı Aylık Burs Ücreti: 2500-TL x 9 Ay

Anadolu Meslek, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bursları

Bahar Derneği’nin Anadolu Meslek, Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinde okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, Derneğin Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir.

2023-2024 Öğretim Yılı Burs Başvuru Tarihi: 4 Eylül – 31 Ekim 2023

2023-2024 Öğretim Yılı Aylık Burs Ücreti: 1000-TL x 9 Ay